IN STORE in your country:
Hrvatska   Slovenija   Srbija   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Četvrtak, 24.05.2018 || M&S zatvara više od 100 trgovina   |  Nova zapošljavanja u dm-u   |  HiPP Croatia prepoznat kao Poslodavac Partner i treći put!  |  BTC Logistika će se u kombinaciji s Petrolom širiti u Hrvatskoj   |  Priopćenje Udruge dobavljača Agrokora   |  Više od 800 Podravkaša na korporativnim igrama   |  Novoizgrađeni Lidl u Velikoj Gorici  |  Europski mesoprerađivači u Dubrovniku raspravljali o sigurnosti hrane  |  Ledo i Stipe Pletikosa predstavljaju navijačku poslasticu – Prvak svijeta  |  Novi Pan Radler Breskva đumbir  |  Zadrani pokazali koliko su fit na dva kotača  |  U čakovečkoj Mesnoj industriji Vajda potpisan novi kolektivni ugovor  |  Druga HoReCa konferencija Coca-Cole  |  15 godina Jane i zaokret u komunikaciji  |  Oporavak tržišta piva u Srbiji za 5,2%  |  Venecija želi zabraniti prodaju hrane za ponijeti  |  Nestle globalna inicijativa pomaže djeci da žive zdravije  |  SPAR zaposlenicima povećao plaće za prosječno 9,54%  |   NIVEA SUN Protect & Bronze linija dokazat će vam da možete imati SVE  |  Objavljen pokazatelj DESI za 2018.  |   ||
   

Hrvatska: Četiri recepta chefa Maria Mihelja koji sendviče popravlja majonezom

14.05.2018
Bez obzira uživamo li više u pecivu sa sjemenkama u kombinaciji s kozjim sirom,  rikulom i pršutom ili nam je vrhunac okusa u kombinaciji zimske salame i paprike, svaki sendvič popravljamo  – Zvijezda majonezom.

 
 
Ljubav Hrvata prema majonezi potvrđuje i istraživanje Ipsos Pulsa prema kojem trećina Hrvata sendvič ne može zamisliti bez majoneze. 

Prema istraživanju, majoneza je u sendviču obavezni dodatak baš svaki ili gotovo svaki put za 33,4% ispitanika, dok je 48% ispitanika u sendvič dodaje povremeno. 
Servis za sendviče.

Podjednako je vole i žene (52,3%) i muškarci (47,7%), a osim što sendviču daje sočnost i okus koji je nedostajao, majoneza se najčešće jede kao dodatak salati.  Istraživanje pokazuje da najviše ljubitelja majoneze živi u Zagrebu i okolici (29,5% ispitanika), dok se Osječani hvale kako majonezu najviše vole jesti za doručak.
 
Izrađena od svježih jaja, Zvijezdina je majoneza predstavljena 1959. godine i otad se Hrvati slažu u jednom - da je sendvič bez veze kad u njemu nema Zvijezda majoneze. 
Za razliku od Zvijezdine majoneze, koja se i danas izrađuje po tradicionalnoj recepturi, od svježih žumanjaka i bez konzervansa, sendvič odavno više nije jednostavno jelo kojem se okrećemo kad smo iscrpili svu inspiraciju i želimo pojesti nešto s nogu već uz pravilan izbor namirnica postaje prava gastro senzacija, nutritivno bogat obrok, odličan izbor za gablec, jelo koje možete pripremiti za svoj gušt ili za druženje s prijateljima i obitelj. 

Kako pravilno kombinirati namirnice zaljubljenike u dobre zalogaje podučio je chef Mario Mihelj iz zagrebačkog restorana El Toro u Zvijezdinom Servisu za sendviče. 

Četiri autorska sendviča chef Mihelj popravio je s dodatkom  Zvijezdine delikates majoneze, a u tome su mu pomogli Doris Pinčić Rogoznica, Nevena Rendeli, Ana Begić Tahiri te gastro blogeri Darko Kontin i Saša Vukić.

Kremaste, guste i bogate teksture, Zvijezda delikates majoneza napravljena je od svježih žumanjaka i suncokretova ulja te bez konzervansa, a odlična je sama jednako kao i uz dodatak čilija ili wasabija, prema preporuci chefa Mihelja.  

Sendviče rado popravljamo i Zvijezdinom Ultra hot čili majonezom čija ljuta čili papričica bistri misli, dok gurmani rado biraju i  Zvijezda majonezu slaninu, kad se odluče potpuno prepustiti užitcima i uživati u sendviču s rajčicom, mladim lukom i kozjim sirom,. 

Posebno mjesto među ljubiteljima lakših okusa zaslužila je light majoneza čiji jedinstveni okus odgovara purećoj šunki i zelenoj salati, a povrće se savršeno slaže i sa Zvijezda majonezom s jogurtom koja će dodatno naglasiti svježinu sendviča svojim prozračnim okusom – za one lagodne trenutke prepuštanja. 

Zvijezdine majoneze s okusom nagrađene su kao Odabrani proizvod godine.

Nazad
 
 
 
 
back to top