IN STORE in your country:
Hrvatska   Slovenija   Srbija   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Četvrtak, 21.09.2017 || 3. FMCG Summit Zagreb - prijavite se po "first minute" cijeni!  |  Otvoren novi Tommy u Vrgovcu  |  Još uvijek stignete na Zagreb Burger Festival powered by Heinz  |  Otvorena 94. BIPA trgovina  |  ABC sir je najsnažniji Agrokorov brend u Adria regiji  |  Feričanci: vinsko odredište koje ne smijete zaobići  |  Ahold Delhaize među liderima u održivom poslovanju  |  Ballantine's predstavio novu seriju True Music   |  Coca-Cola HBC ponovno lider prema Dow Jones indeksima održivosti  |  Kaufland povećava plaće!  |  Novost iz Dubravice: tri okusa najfinijih muffina za početak jeseni  |  Predstavljena Lidlova kolekcija Esmara by Heidi Klum  |  Fantastična kulinarska priča oduševila goste Somat eventa   |  Paški sir bogatiji za još dvije zlatne medalje  |  Predstavljena Studija o socioekonomskome utjecaju Coca-Cole  |  I iz Spara poruka:"Jedna kvaliteta za cijelu Europu"  |  Podravkini kuhari s našim košarkašima u Rumunjskoj donijeli okus doma  |  U poslovanju s Agrokorom nije bilo poslova na štetu Mercatora  |  Vindija i Tetra Pak - 40 godina uspješne suradnje  |  HalPet je eLearningu dao novo ime – LPC online   |   ||
   

Nestlé Corn Flakes s okusom čokolade

Nestlé je proširio svoju ponudu proizvoda bez glutena s novim žitaricama za doručak – Nestlé Corn Flakes s okusom čokolade. Ove žitarice imaju certifikat Europskog udruženja za celijakiju te prepoznatljiv znak prekriženog klasa pšenice na pakiranju.
 
Bezglutenske Nestlé Corn Flakes žitarice s okusom čokolade odgovor su na potrebe sve većeg broja osoba oboljelih od celijakije, alergije na pšenicu ili nekog oblika intolerancije na gluten. Prema procjenama Hrvatskog društva za celijakiju nepodnošljivost organizma na gluten, protein koji se nalazi u pšenici, raži i ječmu, u Hrvatskoj danas ima oko 50.000 osoba oboljelih od celijakije. Ako se u obzir uzme i broj osoba koje imaju neke druge oblike intolerancije na gluten, brojka je znatno veća.
 


S obzirom da vrlo male količine glutena mogu ozbiljno naštetiti osobama koje imaju celijakiju, za proizvodnju bezglutenskih proizvoda neophodno je osigurati posebne uvjete u svim fazama kroz koje prolaze sirovine – od uzgoja i proizvodnje pa sve do skladištenja.
 
„Danas je svijest o važnosti uravnotežene prehrane i povezanosti hane sa zdravljem sve veća. Tako je za neke ljude prehrana bez glutena stil života, dok je za druge nužnost. Kako bismo odgovorili na sve veće potrebe populacije za ovom vrstom hrane i osigurali raznovrsniji izbor, u Nestlé asortimanu imamo tri vrste žitarica za doručak bez glutena - Corn Flakes original, s medom i kikirikijem te s okusom čokolade. Sve Nestlé žitarice dodatno su obogaćene vitaminima", izjavio je Josip Zekić iz odjela marketinga Nestlé žitarica.


Nestlé će i dalje nastaviti osluškivati potrebe svojih potrošača te razvijati proizvode koji su istovremeno ukusni i hranjivi. Povećanje udjela cjelovitog zrna, smanjenje razine soli i šećera te obogaćivanje proizvoda vitaminima i mineralima samo su dio nastojanja kojima Nestlé doprinosi rješavanju vodećih problema današnjice kada je riječ o prehrani. To su, prije svega, kardiovaskularne bolesti, dijabetes i pretilost.









 
Noviteti za police
 
 
 
back to top