Brend nagrađuje održivu i ekološki prihvatljivu poljoprivredu i uzgoj, zahvaljujući saradnji odgovornih dobavljača koji brinu o ekosistemu i dobrobiti životinja, i osiguravaju proizvode iz sertifikovanih lanaca snabdevanja, napravljene po visokokvalitetnim standardima.
Još jedna karakteristika brenda je konstantno kontrolisan proces, od prvih faza proizvodnje do dolaska u radnje, racionalizacija procesa i obezbeđenje selekcije i kvaliteta.
Proizvodnu liniju čine ribe (deverika i brancin), suvomesnati proizvodi (visokokvalitetna kuvana šunka i mortadela), meso (piletina, morka, petao i kopun), jaja i PDO sirevi (Gorgonzola i Asiago).
Bogata Omega-3, Patto Qualità Iper riba se uzgaja najmanje jedan kilometar od obale, poštujući životnu sredinu, i dobija se samo u područjima sa malom gustinom.
Na šalterima ribarnica u 22 radnje Ipera, linija nudi samo ribu uzgojenu u Ligurskom moru, bez antibiotika najmanje 12 meseci.
Suvomesnati proizvodi se proizvode od svinja koje su rođene, uzgojene (bez upotrebe antibiotika), zaklane i prerađene u Italiji, prema još strožim zahtevima za dobrobit životinja od onih predviđenih važećim propisima.
Uzgajane u Italiji uz poštovanje dobrobiti životinja i bez upotrebe antibiotika, piletina, morke, petlići i kopuni uživaju u više prostora na farmi i biljnoj hrani sa vitaminskim i mineralnim dodacima, bez GMO, životinjskih masti i brašna.
Jaja dolaze od dobavljača sa sertifikovanim italijanskim lancem snabdevanja i sa slobodnih ili organskih farmi. Koke nosilje se uzgajaju bez upotrebe antibiotika i hrane se biljnom hranom bez masti, bez dodavanja životinjskog i ribljeg brašna.
Konačno, svež sir Asiago PDO se proizvodi od mleka sa farmi sa sertifikatom CReNBA (Nacionalni referentni centar za dobrobit životinja) i odležava najmanje 60 dana, dok se Gorgonzola PDO Dolce proizvodi samo od mleka proizvođača sa sertifikatom o dobrobiti životinja na farme i odležao najmanje 75 dana.
izvor: esmmagazine
foto: Iper la Grande i