General Mills investirat će 54 milijuna dolara u proširenje svog James Ford Bell inovacijskog centra u Minnesoti, što se navodi kao najveća modernizacija u povijesti ovog objekta.
Projekt uključuje izgradnju novog dvoetažnog pogona površine 35.000 kvadratnih stopa (3.250 m²), čime će ukupni kapacitet postrojenja biti povećan za više od 20%, kako bi se ubrzao razvoj proizvoda u ključnim kategorijama hrane i pića.
Novi prostor podržat će fokus kompanije na alternativne proteine, održivu ambalažu i funkcionalnu hranu, uz smanjenje vremena od razvoja do lansiranja proizvoda.
– Ovo proširenje ključan je korak kako bismo osigurali da General Mills ostane na čelu inovacija. Novo krilo donijet će potrebnu fleksibilnost u radu pilot postrojenja i osnažiti međufunkcionalnu suradnju među našim poslovnim jedinicama, omogućujući nam da proizvode nove generacije, usmjerene na potrošače, plasiramo na tržište još brže – izjavila je Lanette Shaffer Werner, direktorica za inovacije, tehnologiju i kvalitetu u General Millsu.
Otvoren 1960. godine, JFB Technical Center danas zapošljava oko 1.000 stručnjaka u području istraživanja i razvoja.
Planirano je da se novo proširenje otvori u jesen 2027. godine.
Foto: General Mills