Proizvođač je objavio planove za prestanak korištenja visokofruktoznog kukuruznog sirupa u svojim proizvodima.
Tyson Foods poduzima još jedan proaktivan korak naprijed u svojoj misiji da na svaki stol u svijetu donese visokokvalitetnu hranu – sigurno, održivo i po pristupačnoj cijeni – sada i za buduće generacije, navodi se u priopćenju tvrtke.
Cilj tvrtke je do kraja 2025. godine prestati koristiti visokofruktozni kukuruzni sirup, sukralozu, BHA/BHT i titanijev dioksid u proizvodnji brendiranih proizvoda u SAD-u.
Ovi brendovi uključuju Tyson, Jimmy Dean, Hillshire Farm, Wright, State Fair, Aidells, ibp i druge.
Ranije ove godine, Tyson Foods uklonio je sintetičke boje na bazi nafte iz svojih domaćih brendiranih proizvoda. Sastojke koji se sada uklanjaju odobrila je FDA te su sigurni za upotrebu.
„Kontinuirano pregledavamo i procjenjujemo naš portfelj proizvoda kako bismo osigurali najvišu kvalitetu koja zadovoljava potrebe potrošača. Naša odluka da uklonimo visokofruktozni kukuruzni sirup i druge sastojke odražava našu stalnu posvećenost hranjenju svijeta kao obitelji, uz očuvanje okusa, vrijednosti i integriteta koji definiraju naše kultne brendove“, izjavio je Donnie King, predsjednik i glavni izvršni direktor Tyson Foodsa.
Ova vijest dolazi nakon što je predsjednik SAD-a Donald Trump nedavno izjavio da je kompanija Coca-Cola pristala koristiti pravi šećer od trske u svojim pićima koja se prodaju u SAD-u umjesto kukuruznog sirupa.
Foto: Tyson Foods