Barcaffè je prvi put ove godine svoju dugu tradiciju, kvalitetu i ekspertizu u pripremi vrhunske espresso kave, predstavio na devetom Triestespresso sajmu.
Glavna trgovačka luka Italije i poznati grad kave okupili su od 25-27. listopada profesionalce iz područja trgovine, prodavače, vlasnike hotela i restorana, velikih i malih pržionica kave i kafeterija. Svi oni imaju jedan zajednički cilj – da vide na koji način vrhunski proizvodi i usluge mogu unaprijediti poslovanje i prilagoditi svoju ponudu zahtjevima potrošača.
Kvaliteta proizvoda je osnovni preduvjet za razvoj svih drugih aktivnosti i zato se sve sirovine kupuju prema precizno utvrđenim standardima. Posebna pažnja se posvećuje kontroli kvalitete sirove kave koja se 80 posto nabavlja u porijeklu, što znači direktno s plantaža. Uzorci sirove kave ispituju se na samoj plantaži, zatim se kontroliraju prije utovara na brodove i još jednom prilikom istovara u luci Kopar, preko koje ide sav naš uvoz kave, osim za pržionicu u Skopju, koja se djelomično snabdijeva i iz Soluna. Kvaliteta sirove kave se zatim kontrolira prije ulaska u jedan od naša četiri pogona, kao i tijekom samog procesa proizvodnje do izlaska svake vrećice s proizvodne linije. Za tržište Srbije, pržionica je u Beogradu na Ledinama i to je naša najveća pržionica. Druga po veličini je pržionica u Izoli, gdje se proizvodi brend Barcaffe za tržišta Slovenije i Hrvatske. Treća je u Glavičicama, kod Bijeljine u Bosni i Hercegovini, a četvrta u Skopju za područje Makedonije. Jedan dio proizvoda iz te pržionice se izvozi na crnogorsko tržište.
Barcaffè espresso se moze popiti u preko 4000 ugostiteljskih objekata u regiji dok je »Barcaffe To Go« prisutan u vise od 1000 objekata i na godišnjem nivou se ispije preko 12.000 000 napitaka.
Za Barcaffe je HoReCa vrlo značajan kanal i Barcaffe esspreso je u prošloj godini ostvario dvoznamenkasti rast prodaje. Vrhunsku kvalitetu Barcaffe mješavina, kao što su Barcaffe Divino, Barcaffe Fantasia, Barcaffe Maestoso, potvrdila je i stručna javnost. Naime, na međunarodnom natjecanju u ocjenjivanju kvalitete mješavina kave u Italiji Barcaffe je osvojio već šest zlatnih medalja. Odnos s kupcima i baristima nam je također iznimno važan pa smo zato osnovali i Trening centar Barcaffe, kao posebnu edukaciju za bariste, ali i poseban način suradnje proizvođača, kupca i osoblja gdje se kupcima nude opća znanja u području kave i posebna znanja u području espressa. Jer, za vrhunski espresso je potrebna ravnoteža svih ključnih elemenata.