Hug&Punch SCA Premier Campus prvi je takav centar u ovome dijelu Europe te jedan od ukupno devet na europskoj razini
Danas je u Matuljima otvoren Hug&Punch (H&P) SCA Premier Campus - centar izvrsnosti za edukaciju i certificiranje specijalista za kavu po internacionalnim standardima koji ima za cilj pomicanje granica svijeta kave u Hrvatskoj s brendova na single origin kave.
Pokretanje i otvaranje podržala je krovna organizacija za promicanje kvalitete kave Specialty Coffee Association (SCA) čije je striktne kriterije ovaj centar uspješno ispunio u procesu certifikacije za status Premier Campusa.
Prve korake Hug&Punch SCA Premier Campusa svojim je nastupom u sklopu radionice uveličala aktualna svjetska prvakinja i baristica Agnieszka Rojewska. U suradnji s Rojewskom osmišljen je ekskluzivni program edukacije u sklopu kojega su polaznici imali prilike nadograditi svoje vještine iz segmenta teksturiranja mlijeka te izlijevanja latte art figura.
O ekskluzivnosti ovog prostora najbolje svjedoči podatak da je matuljski SCA Premier Campus prvi takav centar u ovome dijelu Europe te jedan od ukupno devet na europskoj razini. Osim energije entuzijasta koji mijenjaju pristup espresso kavi, u Hug&Punchu profesionalci iz industrije kave sada imaju dostupne stručne edukacije autoriziranih predavača iz cijelog svijeta i to iz pet certificiranih modula: green - zelene kave, cuppinga - kušanja kave, roastinga ili prženja kave, zatim barista - kuhanja espressa te brewinga, odnosno kuhanja filter kave.
Najkvalitetnije kave svijeta na jednom mjestu
Hug&Punch se prostire na 600 četvornih metara posvećenih samo kavi, unutar kojih osim kao edukativni centar, funkcionira i kao dobavljač sirove specialty kave s geografskim porijeklom te mikropržionica. Pod etiketom Hug&Punch pokrenuta je i proizvodnja specialty kave, čime je njihova ponuda obogaćena i blendovima kave koji ljubitelje i znalce ovog napitka neće ostaviti ravnodušnima.
Osim Hug&Punch blendova kave, ponuda uključuje i tailor made rješenja što HoReCa partnerima omogućava kreiranje vlastite mješavine uz nadzor stručnjaka, pa tako svaki barista može kreirati novu mješavinu s vlastitim potpisom. Svaki proizvod koji tako nastane, obogaćuje tržišnu nišu i podiže svijest konzumenata o jednom od najpoznatijih napitaka na svijetu.
Nikola Žiganto, voditelj projekta i naš poznati degustator kave i Domagoj Trusić, voditelj edukativnog centra te jedini SCA autorizirani trener u regiji za sve module edukacija, ističu kako uz status mikropržionice s vlastitim specialty brendom koja na jednom mjestu objedinjuje najkvalitetnije kave svijeta, Hug&Punch predstavlja i platformu u sklopu koje se o kavi može naučiti više. Nova matuljska destinacija za kavoljupce zamišljena je kao open-door sistem proizvodnje koji kupcu nudi uvid u proces prženja kave, stoga svi posjetitelji mogu o svom najdražem napitku dobiti kompletne informacije 'od zrna do šalice'.
Način rada Hug&Puncha pozitivno utječe ne samo na kvalitetu svake šalice kave, već osigurava novi pristup kavi kroz HoReCa kanal te potiče razvoj sustava nabave certificiranih sirovina. U konačnici, Hug&Punch je svojim pristupom u fokus stavio farmere i konzumente.