Pjenušava vina simbol su veselja, sreće, zajedništva i optimizma te neizostavan dio blagdanskih svečanosti. Zvuk plutenog čepa obilježava gotovo sve posebne prigode, a ispraćaj stare i uzbudljiv doček nove godine nezamisliv je bez zdravice i mjehurića u uskoj čaši.
Potpuno novu dimenziju i značaj, autohtona istarska sorta teran dobila je u unikatnom pjenušavom vinu Xtrian Brut ekološke vinarije Veralda, koje će prve trenutke nove godine ispuniti prirodnom voćnošću i svježinom. Zbog svog postojanog i trajnog okusa, ovaj je pjenušac zamišljen kao idealan početak, ali i nastavak druženja oko stola.
„Veralda Xtrian Brut pjenušac je za sve one koje žele svoj obrok učiniti posebnim. Okus hrane u kombinaciji s pjenušcem je totalno drugačiji, a emocije su intenzivnije. Ovo je vino idealan aperitiv, ali i izvrstan odabir za cijeli obrok jer jako dobro slijedi različite okuse.“, kaže Luciano Visintin, vlasnik vinarije Veralda.
Ideja za pjenušac od terana nastala je zbog vjere u potencijal autohtonih sorti te želje da proizvedu nešto jedinstveno što će Veraldu dodatno istaknuti u vinskom svijetu:
„Teran je jedina sorta u Istri koja ima optimalne karakteristike za dobivanje vrhunskog pjenušca. Odlučili smo se za klasičnu metodu jer je, bez dvojbe, najprestižnija metoda, a pjenušci dobiveni na ovaj način imaju trajan, sitan i elegantan perlage i baršunasti su na jeziku.“, dodao je.
Veralda Xtrian Brut odlikuje privlačna losos-ružičasta boja koja, kroz lepršavost lančića mjehurića koji se nezaustavljivo oslobađaju u čaši, izražava svu ljepotu pjenušca. Čar sitnog perlagea produžuje se baršunastim osvježenjem u ustima koje se nadopunjava izrazitom voćnošću, a produžena postojnost je sortna karakteristika. Svestranost je jedna od najboljih karakteristika ovog pjenušca – odličan je aperitiv, nepogrešiv u spoju s jelima na bazi raznih školjaka, savršen uz bijelu ribu, sushi ili carpaccio, ali i uz različite deserte.
Veralda je najveća ekološka vinarija u u Istri, poznata po inovativnom i promišljenom pristupu autohtonim sortama. To potvrđuje otkriće prvog roséa od terana koji je ubrzo postao stil u proizvodnji istarskog roséa, zatim pjenušca koji je teranu dao dozu elegancije i otkrio nove mogućnosti sljubljivanja u eno gastronomskom smislu te proizvodnja prvog hrvatskog pét-nata od terana – pjenušavog vina u kojem je sve prirodno. Suvremenim pristupom autohtonim sortama i ekološkom proizvodnjom Veralda izražava jedinstvenost, plemenitost i tradiciju terroira.
Pjenušac Veralda Xtrian Brut od terana unikatna je vinska priča koja će svaku prigodu u trenutku učiniti posebnom, a predstojeće blagdane ispuniti prekrasnim aromama, brojnim i sitnim mjehurićima i postojanom pjenom.
Pročitajte arhivu InStore magazina kako bi se informirali o sličnim vijestima.
Primajte prvi najnovije vijesti iz FMCG sektora.