Ledo je svoju ponudu najkvalitetnije ribe proširio još jednim novim proizvodom – Crvenim bodečnjacima, filetom s kožom.
Riječ je o jednom od najcjenjenijih pripadnika bijele, oborite ribe nježnog okusa i mekane teksture, uz kojeg će serviranje omiljenih ribljih jela sada biti još i lakše.
Unaprijed je očišćen i pažljivo filetiran te će omogućiti brzu i jednostavnu pripremu proteinskih i nutritivno bogatih jela za cijelu obitelj.
I sam HZJZ je prepoznao visoku kvalitetu Ledo Crvenih bodečnjaka, te mu dodijelio žig „Živjeti zdravo“ pokrenut pod pokroviteljstvom EU, a koji je namijenjen prepoznavanju nutritivno kvalitetnijih proizvoda i proizvodnih tehnologija po posebno razrađenim kriterijima te u svrhu poboljšanja životnih i zdravstvenih navika stanovništva.
Upravo riba iz divljeg ulova, kakav je i filet Crvenih bodečnjaka, predstavlja visokokvalitetan proizvod. Njezina je prednost u tome što ima puniji okus od onih iz uzgoja te njihovo meso ima manji udio masti, a veću gustoću mišićnih vlakana i vezivnog tkiva zbog slobodnog kretanja.
Nutricionisti preporučuju ribu na jelovniku barem 2x tjedno za postizanje balansirane prehrane, a upravo će serviranje ove ribe „donijeti“ bogatstvo vitamina i vrijednih nutrijenata kojima obiluje, a koje su posebno izražene kod svih Ledo fileta koji dolaze iz divljeg ulova.
Naime, Crveni bodečnjaci sadrže esencijalne omega-3 masne kiseline koji pridonose uspješnoj i uravnoteženoj funkciji čitavog organizma, ali i vitamin D koji doprinosi normalnoj apsorpciji kalcija i fosfora, normalnoj razini kalcija u krvi, održavanju normalne funkcije mišića te normalnoj funkciji imunološkog sustava.
Koliko je važno da se baš ova riba nađe na svakom jelovniku, govori i to što se unosom samo 200g fileta Crvenih bodečnjaka zadovoljava dnevno preporučena količina vitamina D.
Upravo vitamin D ima značajnu ulogu u borbi protiv smanjenja rizika od virusnih epidemija i očuvanja imuniteta.
Svi ljubitelji vrhunske ribe u ovom proizvodu zasigurno će pronaći inspiraciju za brojne recepte i pripremu omiljenih ribljih specijaliteta!
Pročitajte arhivu InStore magazina kako bi se informirali o sličnim vijestima.
Primajte prvi najnovije vijesti iz FMCG sektora.