Vlasnici pivovare i destilerije Semizburg iz Semizovca kod Sarajeva odlučili su da Bosnu i Hercegovinu stave na mapu proizvođača whiskeya.
Whiskey je u osnovi rakija, piće koje treba pripremati od određenih sastojaka i s posebnom tehnologijom koja uključuje sazrijevanje u bačvama od hrasta. Tako da ne znam zašto mi iz BiH ne bismo uspjeli u onome što rade Škoti ili bilo tko drugi, rekao je vlasnik destilerije Semizburg Haris Piknjac.
Destilerija je počela prodavati whiskey Bos Taurus (taurus na latinskom znači "bik") 13. studenog. Iz kompanije očekuju da će whiskey prodati svim važnim bosanskohercegovačkim trgovcima i ugostiteljskim objektima u većim gradovima do veljače. Piknjac kaže da su se određeni partneri iz St.Louisa, Brisbanea i Pariza već raspitivali o uvozu.
Destilerija trenutno proizvodi dvije verzije: Single Malt, napravljen od samo jedne žitarice (ječam), i Rye Malt, koji je mješavina zaslađene raži i dodatka ječma.
Pročitajte arhivu InStore magazina kako bi se informirali o sličnim vijestima.
Primajte prvi najnovije vijesti iz FMCG sektora.