Talijanski proizvođač rajčice Mutti, predstavio je revolucionarnu inovaciju u proizvodnji hrane, a u novoj tvornici Mutti Group će brzo prerađivati i pakirati rajčicu.

Projekt, koji je kompanija nazvala „Sul Campo“, uključuje tehnologiju koja svježe ubrani paradajz na licu mjesta pretvara u tzv. "passato" (paradajz pire). Mobilnu tvornicu InstaFactory kompanija može instalirati na bilo kojoj površini, a sve što je neophodno je 1000 kvadratnih metara prostora.
Prerada rajčica i pakoiranje u ambalažu traje samo 20 minuta, a iz kompanije su priopćili da proizvodi zadržavaju sve hranljive sastojke. "Pokretna" ftvornica podrazumijeva svih 8 faza proizvodnje, od pranja paradajza do pakiranja i pridržava se svih zdravstvenih i higijenskih preporuka.
Pored toga, objekt je energetski samoodrživ, zahtjeva samo četiri radnika u pogonu i 2 zaposlena u logistici.
Prvi paketi iz ove "posebne" tvornice, bit će dostupni na policama talijanskih trgovaca ove jeseni.
Pročitajte arhivu InStore magazina kako bi se informirali o sličnim vijestima.
Primajte prvi najnovije vijesti iz FMCG sektora.