Mondelēz je lansirao prvu ponudu Cadbury čokolade bez puno masti, soli ili šećera (bez HFSS), pod nazivom Fruitier i Nuttier.
Čokolade, s dodacima poput grožđica, brusnica, prženih badema i lješnjaka, sadrže manje šećera i zasićenih masti, ali i više vlakana i proteina.
U mojih 25 godina razvoja Cadbury proizvoda, ovo je jedan od najuzbudljivijih projekata na kojima sam imao zadovoljstvo raditi, pomažući nam da našim potrošačima pružimo više izbora kada je riječ o uživanju u poslastici, bez ugrožavanja okusa i teksture te osiguravajući da je Cadbury Dairy mliječna čokolada u srcu proizvoda, rekao je vodeći znanstvenik Mondelēz Internationala za čokoladu i tehnologiju, Adam Harris.
Iznimno smo ponosni što možemo predstaviti prvi proizvod Cadbury Dairy Milk bez HFSS-a. Sve je veća potražnja potrošača za poslasticama koje su osviještene o zdravlju, a jedinstvena ponuda Fruitier i Nuttier pomoći će trgovcima da iskoriste to i povećaju svoju prodaju poslastica bez HFSS-a, dodala je direktorica međunarodnog marketinga Mondelēza, Paola Cassinelli.
Lansiranje će također biti popraćeno kampanjom na društvenim mrežama, a proizvodi će biti dostupni potrošačima diljem zemlje početkom ožujka.
Izvor: INB2B Media
Fotografija: Cadbury