DR OETKER STUDENI
KERMAN

Švicarska: Nestlé predstavio tehnologiju za smanjenje šećera u proizvodima

Svijet

19.07.2023

Prehrambeni div predstavio je novu tehnologiju za smanjenje šećera u proizvodima za koju kaže da se može primijeniti na različite kategorije proizvoda.

Tehnologija, koja se temelji na enzimskom procesu, smanjuje šećer u sastojcima kao što su slad, mlijeko i voćni sokovi do 30%, uz minimalan utjecaj na okus i teksturu, priopćila je tvrtka.

Osim toga, ovom se tehnologijom mogu proizvoditi proizvodi s niskim udjelom laktoze i obrano mlijeko, uz smanjenje ukupnog šećera u tim proizvodima.

Smanjenje šećera u našem portfelju ostaje glavni prioritet. Ova nova tehnologija je pravo otkriće jer možemo smanjiti šećer bez dodavanja zaslađivača uz zadržavanje izvrsnog okusa, a sve to uz minimalno povećanje troškova. Osim toga, naši su znanstvenici otkrili da smanjenje šećera stvara prebiotička vlakna koja podržavaju mikrobiom, što je dodatna prednost. Sada ubrzavamo globalno predstavljanje različitih formata i kategorija, rekao je Stefan Palzer, glavni tehnološki direktor za Nestlé.

Tvrtka je prethodno pilotirala novu tehnologiju u gotovim pićima od kakaa i slada u jugoistočnoj Aziji tijekom prošle godine.

Izvor/Foto: Nestlé