Pekara Grosuplje i Argeta (Atlantic grupa) predstavile su novi kruh - "Slovenski kruh"
Tvrtke su uz pomoć etnologa Janeza Bogataja razvile kruh od pšeničnog, kukuruznog, raženog i prosenog brašna domaćih sorti.
U pekari Grosuplje korištene su i ispečene odabrane žitarice slovenskih poljoprivrednika, čime se "pomaže u očuvanju domaćeg sjemena", navode iz tvrtki.
Tvrtke su također, u suradnji s Kmetijskim institutom Slovenije, donirale domaće sjeme ovih žitarica svjetskoj banci sjemena na Svalbardu.
Ovaj kruh je više od obroka. Svjedočanstvo je to zajedničkih vrijednosti, snažnog timskog rada i važnosti očuvanja naše kulturne baštine, istaknuo je na svom LinkedIn profilu Enzo Smrekar, potpredsjednik Grupe za slane namaze, Donat i međunarodno širenje Atlantic grupe.
Kruh će ograničeno vrijeme biti dostupan u Mercator trgovinama, a više informacija o kruhu možete pronaći na web stranici slovenskruh.argeta.com.
Izvor: InStore.si
Foto: Argeta