DR OETKER STUDENI
KERMAN

Nizozemska: Albert Heijn jača održiviju proizvodnju čokolade

Svijet

29.10.2024

Nizozemski trgovac na malo započinje suradnju s Tony's Chocolonely, u okviru inicijative Tony's Open Chain, čiji je cilj održivi uzgoj kakaovca.

Tvrtka će, kao dio inicijative, koristiti Tony's Chocolonely kakao i čokoladu za više od 600 proizvoda iz asortimana svojih privatnih robnih marki, postavši tako prvi supermarket koji je napravio taj korak.

Osim održivog uzgoja kakaovca, cilj ove inicijative je i stvaranje boljih uvjeta za uzgajivače i uzgajivače kakaovca, ponudom viših otkupnih cijena, povećanjem sljedivosti svakog zrna kakaovca, ukidanjem dječjeg rada i sječe šuma.

Ponosni smo na ovaj korak naprijed u stvaranju održivijeg asortimana čokolade vlastitog brenda. Cilj nam je inspirirati ostatak tržišta i pokazati da je moguće koristiti pošteniji i održiviji kakao za sve proizvode, kaže Jan Willem Balk, direktor nabave u Albert Heinu.

Podsjetimo, 2018. nizozemski trgovac postao je prvi lanac supermarketa koji je prešao na Tony's Chocoloney kakao za svoje Delicata čokolade. 

Lansiranje proizvoda s novim kakaovcem očekuje se u prvom kvartalu 2025. godine.

Izvor: InStore
Fotografija: Albert Heijn