Trgovac je, s ciljem jačanja napora u borbi protiv bacanja hrane, a na Svjetski dan hrane donirao 27.900 eura organizacijama koje se bave smanjenjem bacanja hrane i doniranjem viška hrane.
Donacijom, koja je poslana na adrese 30 organizacija, tvrtka pomaže u pokrivanju logističkih i drugih troškova nastalih u sklopu projekta Donirana hrana, a osim toga trgovac je donirao i biorazgradive vrećice za distribuciju doniranih proizvoda.
Osim donacijom, Hofer kroz razne inicijative kontinuirano radi na smanjenju bacanja hrane.
Trgovac tako redovito snižava cijene proizvoda prije isteka roka trajanja, kako bi ih što više prodao, a višak hrane iz sve 93 trgovine donira socijalno ugroženim skupinama, donirajući u prosjeku oko 100 tona hrane mjesečno oko 20.000 ljudi.
Osim toga, trgovac surađuje i s restoranom Neja Grill koji priprema jela po recepturama od ostataka hrane i time potiče svoje kupce na smanjenje bacanja hrane.
Izvor: InStore