DR OETKER STUDENI
KERMAN

Mlinar te izaziva na Sourdough Challenge! Prihvaćaš?

ZA SVE LJUBITELJE DOBROG KRUHA

Hrvatska

05.11.2024

Novi Mlinarov challenge Mi imamo svoj, a kakav je tvoj? donosi puno smijeha i zabave, otkriva tips and tricks pripreme najpopularnijeg kruha na svijetu, a nagrađuje samo jedno - trud i hrabrost!

Jeste li spremni za avanturu koja će vas uvesti u svijet zdravijeg i ukusnijeg kruha? Mlinar je upravo pokrenuo Sourdough Challenge na društvenim mrežama, a cijela je stvar postala viralni hit. Poznati influenceri Klara Klapet, Igor Jadan, Florijan Lacko i Petra Ninčević već su u akciji i pozivaju na pripremu domaćeg sourdougha koji će se svidjeti svim ljubiteljima ovog Mlinarovog noviteta. Najbolje od svega? Mlinar nagrađuje i one kojima kruh ne ispadne savršeno – jer u ovom izazovu najvažniji su trud i hrabrost! Kitchenaid mikseri, Phillips Airfryeri i druge vrijedne nagrade čekaju one koji se usude upustiti u ovu pekarsku avanturu.

Okus koji se pamti, ime baš i ne

Saurdog, Sourdo, Sordo, onaj na S? Ako postoji kruh koji je zaludio gastro scenu posljednjih godina, to je definitivno sourdough – kruh kojeg pamtimo više po okusu, nego po imenu. Ova delikatesa od kiselog tijesta, poznata po dugoj fermentaciji, nudi bogate okuse i zdraviju alternativu običnom kruhu. A sada, zahvaljujući Mlinaru, koji je ovog proljeća lansirao prvi sourdough proizveden u velikoj seriji, dostupan je svima – u svakom gradu Hrvatske. Kruh je toliko dobar da kupci neprestano navraćaju po još, a police prazne već u ranim jutarnjim satima!

Jeste li znali da za pripremu Mlinarovog sourdough kruha treba čak 24 sata? Kruh se radi ručno, tijesto fermentira 18 sati, uz dodatak proklijalih žitarica i zobi koji mu daju dodatnu nutritivnu vrijednost i onaj prepoznatljiv raskošan okus. A završni rezultat? Savršen, zdraviji kruh bogate arome i hrskave korice koji osvaja na prvu.

Uključite se i osvojite nagrade!

Odlazak u najbližu Mlinarovu pekaru uvijek je dobar način za uživanje u sourdough kruhu, no #MlinarChallenge vas poziva da se sami okušate u pripremi ove ukusne poslastice kod kuće! Za one koji nisu znali, priprema sourdougha zahtijeva dobru recepturu i malo sreće. Prvi korak je izrada startera – osnovnog sastojka – kojeg je najbolje započeti najmanje pet dana prije pečenja.

Kad vaš kruh bude gotov, fotografirajte ga ili snimite video i podijelite ga na TikToku, Instagramu ili Facebooku. U objavi opišite postupak, podijelite trik koji ste naučili, i obavezno označite #MlinarChallenge kako biste sudjelovali i osvojili nagrade. 

Budući da je ovo izazov u kojemu su važni trud i kreativnost, Mlinar nagrađuje ne samo dva najbolja kruha, već i dva najbolja u kategoriji „nije pošlo baš po planu“. Čak i ako vam tijesto nije savršeno naraslo ili korica nije onako hrskava kako ste planirali, vaš trud vrijedi priznanja! 

Pobjednike u kategoriji „Najbolji sourdough“ očekuju nagrade brenda Kitchenaid za daljnje pekarske pothvate, dok u kategoriji „Nije pošlo baš po planu“ Mlinar poklanja Philips Airfryer. Na kraju, posebna poslastica je prilika za sudjelovanje u radionici izrade sourdougha pod vodstvom Mlinarovih tehnologa. 

Pokažite svoj sourdough bez obzira na rezultat i uključite se u #MlinarChallenge. Izazov traje od 1.11. do 30.11. a sve dodatne informacije o nagradama i pravilima možete pronaći na Mlinarovoj web stranici.

Inspiracija iz prve ruke

Ne brinite, nećemo vas samo tako baciti u vatru! Prvo, evo kratkih uputa i savjeta kako ispeći savršen sourdough. Pitali smo Mlinarovu inovation managericu, Anu Brođanac, koja je poznata po svojim vještinama u pripremi ovog kruha, za nekoliko korisnih savjeta: 'Strpljenje je ključno – sourdough zahtijeva dugu fermentaciju, pa nemojte žuriti. Također, prava temperatura pečenja može biti ključna za postizanje savršene hrskave korice.' 

Osim toga, inspirativne objave i sourdough kreacije poznatih influencera čekaju vas na društvenim mrežama! Klara, Igor, Florjan i Petra – već su se uhvatili u koštac s izazovom. Neki su kreirali prave delikatese, dok su se drugi zabavili i pokazali da je OK ako kruh i ne ispadne baš onako kako su ga zamislili. 

TikToker Igor Jadan koji za sebe kaže da je 'glavni amaterski kuhar u kvartu', poznat po svom duhovitom pristupu kuhanju i fora videima ispekao je odličan kruh, a challenge je uspješno izvršila i divna Klara Klapet koja je priznala da joj se Mlinarov sourdough čini kao najbolja alternativa pravom domaćem kruhu.  

Mladi TikToker Florijan Lacko ponovno je nasmijao svoje pratitelje jer njegov pokušaj pečenja sourdough kruha nije završio po planu pa je zaključio: 'Ipak ću sourdough kupiti u Mlinaru, neke stvari treba prepustiti profesionalcima.' U Mlinar će po sourdough doći i Petra Ninčević koja kao zaposlena mama priznaje da nema vremena za duge pripreme: 'U mom kvartovskom Mlinaru prodavačice me već poznaju i uvijek mi ostave sa strane jedan sourdough kojeg pokupim nakon posla.'

 

Video materijale možete preuzeti na sljedećim poveznicama: 

Klara Klapet - https://www.tiktok.com/@klapet/video/7432733298373250336

Igor Jadan – https://www.tiktok.com/@igorjadan/video/7433097967042694432

Florijan Lacko – https://vm.tiktok.com/ZGdLPnS2s/

Petra Ninčević - https://www.instagram.com/p/DB8nOQlsVBn/