InStore magazin vam donosi intervju s voditeljem HACCP tima i članom Uprave PPK karlovačke mesne industrije, Robertom Filipovićem.
U Grupi Pivac, koja obuhvaća Mesnu industriju Braća Pivac iz Vrgorca, PPK karlovačku mesnu industriju i Mesnu industriju Vajda Čakovec, ističu da su poduzeli apsolutno sve mjere dodatne zaštite radnika i proizvoda, kao i kupaca, s ciljem sprječavanja širenja COVID-19. Kako bi održali kontinuitet proizvodnje te istovremeno dosljednom primjenom higijensko-zaštitnih mjera omogućili najviši standard zaštite zdravlja zaposlenika, svim djelatnicima osigurali su dodatnu količinu rukavica i maski, postavili su dodatne dispenzere s dezinficijensima te provode beskontaktno mjerenje tjelesne temperature svim osobama koje ulaze u krug tvornica i proizvodnih objekata.
Kako funkcioniraju higijenske mjere u vašoj proizvodnji?
Kao i inače, pridržavamo se najstrožih pravila proizvodnje i rukovanja hranom, što mogu potvrditi i ISO 9001, HACCP i IFS Food certifikati, a svi djelatnici moraju slijediti i dodatna pravila uvedena u svrhu zaštite i prevencije, tako da kupci mogu biti sigurni da su svi mesni proizvodi koji dolaze do njihova stola potpuno zdravstveno ispravni, baš kao i inače.
Kad govorimo o sigurnosnim mjerama koje se moraju poduzimati u ovakvim izvanrednim situacijama, potrebno je međutim naglasiti da za nas u Grupi Pivac to nije nešto posebno novo. U industriji kao što je naša, znatan dio ovih preventivnih mjera prisutan je već više od desetljeća kroz implemetaciju standarda međunarodnih normi kvalitete i sigurnosti hrane u proizvodne procese, što je za nas od iznimnog značaja u kontekstu sigurnosti potrošača i stabilnosti suradnje s trgovačkim lancima.
Ima li nekih promjena u odnosu na prijašnje poslovanje?
U sklopu toga mi smo dužni sustavno provoditi sve mjere zaštite od virusa i bakterija. Sada smo samo dodatno pooštrili mjere, kao što je mjerenje temperature svakome tko ulazi u pogon i održavanje socijalne distance u proizvodnim cjelinama. Razdvojili smo i smjenski rad na način da se smjene više ne preklapaju, nego je između njih barem jedan sat pauze kako bi se mogla izvršiti dodatna sanitacija radnog prostora.
Kako zadovoljavate potrebe tržišta?
Čak i otežanim uvjetima poslovanja, zahvaljujući dobro organiziranoj proizvodnji u trima pogonima smještenima u različitim krajevima Hrvatske, kao i vrijednom radu zaposlenika, Grupa Pivac uspijeva osigurati kontinuitet proizvodnje i redovnu opskrbu trgovačkih lanaca i vlastite maloprodajne mreže svježim mesom i mesnim prerađevinama. Na vrijeme realiziraju sve narudžbe pa redovne isporuke ni u kom trenutku nisu bile dovedene u pitanje.
Osim u proizvodnim pogonima, dodatne preventivne mjere provode se i u svim Pivac maloprodajnim objektima, kako bi se osigurala maksimalna zaštita, kako djelatnika u maloprodaji, tako i samih kupaca. "S obzirom na izniman trud i rad naših djelatnika u vrijeme korona-krize, koristimo priliku kako bismo im još jednom zahvalili na dodatnim naporima koje ulažu u ovim trenutcima, za koje se iskreno nadamo da će što prije biti iza nas. Hvala vam, vi ste naša snaga i najveća vrijednost.