S obzirom na to da se naša proizvodnja mliječnih proizvoda bazira isključivo na proizvodnji sira u našoj distribuciji izrazito je važno poštivati hladni lanac.
U našem se skladištu sir skladišti u strogo kontroliranim uvjetima na temperaturi od 4°C do 8°C, sirevi se prevoze dostavnim vozilima s hladnim režimom te je nužno pratiti hladni lanac.
Provodi se stalna edukacija kupaca o načinu proizvodnje naših sireva. Sireve proizvodimo isključivo od svježeg punomasnog kravljeg (otkup od lokalnih proizvođača) i ovčjeg mlijeka proizvedenog na vlastitoj farmi i dio iz otkupa, također od lokalnih proizvođača, bez ikakvih aditiva. Jedini nusproizvod koji nastaje ovom metodom proizvodnje sira je skuta. Dodatna potvrda naše kvalitete su medalje sa svjetskih natjecanja. Uz stalnu edukaciju kupaca koristimo i razne prodajno marketinške alate kako bismo naše proizvode približili kupcima.
Nemamo strogo definirane uvjete za dobivanje naših brandiranih hladnjaka na korištenje jer je svaki naš kupac specifičan i svakom kupcu pristupamo individualno. Kupac koji se pokaže interesantnim i ima potencijal širenja asortimana i povećanja prodaje, svakako dolazi u obzir za dobivanje brandiranog hladnjaka na korištenje. Neki od osnovnih uvjeta su širina palete proizvoda, postojeći obrtaj i njegov potencijal rasta te svakako i imidž objekta.
Naša idealna must stock lista za maloprodajne objekte srednje veličine sastoji se od sljedećih Istarskih sireva Špin: kravlji sir – kolut, egalizirani sirevi 230 g – kravlji sir, miješani sir (70% kravlje mlijeko, 30% ovčje mlijeko), ovčji sir, kravlji sir u teranu 1/4 te 250 g egalizirani Gran Istriano (Grana Padano na istarski način – proizveden od kravljeg punomasnog mlijeka, dozrijevao 12 mjeseci i više, u velikim kolutovima cca 15 kg).
Istraživanjem i osluškivanjem tržišta te stalnom komunikacijom na terenu sve više se okrećemo proizvodnji egaliziranih sireva u shelfready pakiranjima kako bismo u retailu omogućili što brže i jednostavnije plasiranje naših proizvoda na police.
Kod nas se sustavno radi na oplemenjivanju sireva raznim okusima i dodacima povezanih s područjem i regijom iz koje dolazimo. Kada naši vrsni tehnolozi budu zadovoljni novom kombinacijom okusa, proizvod ćemo testirati na lokalnom tržištu i kroz vlastitu maloprodaju koja broji 5 trgovina smještenih u Poreču, Rovinju, Rijeci i Splitu i tek tada plasirati novi proizvod na tržište.
Osnovna komunikacija vezana uz obavijesti o novim proizvodima sastoji se od slanja kataloga novih proizvoda sa svim tehničkim i logističkim specifikacijama te slikama proizvoda i slanja uzoraka proizvoda. Objave akcija, bilo kataloga ili TNC-a, odrađuje sam retailer uz zajednički dogovor.