DR OETKER STUDENI
KERMAN

Ledo Plus: Kontinuirano stvaramo inovativne proizvode kojima potrošačima nudimo dodanu vrijednost

Smrznuta hrana

Intervju

26.03.2021

Latica Ivanišević Krasnić, direktorica sektora marketinga i razvoja Ledo Plus i Fortenova grupa Zamrznuta hrana

Ledo svoj široki asortiman kontinuirano nadopunjava inovativnim i kvalitetnim proizvodima s dodanom vrijednošću koji ispunjavaju visoke zahtjeve potrošača.

Na proizvodnim recepturama radi tim vrhunskih stručnjaka i tehnologa koji zahvaljujući dugogodišnjem znanju i iskustvu zna kako postići najbolje okuse i visoku kvalitetu proizvoda. Upravo je to odlika vrhunskog i dugovječnog brenda kao što je Ledo koji je kroz godine, usprkos brojnim izazovima, uspio zadržati lidersku poziciju na tržištu.

Usprkos izazovima uzrokovanim globalnom pandemijom, Ledo je uspio ostati inovativan te su i u tom periodu uspješno lansirani novi proizvodi. Unutar kategorije smrznutog tijesta predstavljeni su Štrukli s borovnicom, dosad neviđena kombinacija duplog punjenja sira i borovnice, kao i Okruglice s duplim punjenjem koje su prvi i trenutačno jedini takav proizvod na ovim prostorima te su odlično prihvaćene od strane potrošača.

Prvi put smo lansirali i Quinoa i Bulgur mješavine povrća sa žitaricama koje se mogu konzumirati kao pravilno uravnotežen, potpuni obrok ili kao prilog. Ta dva proizvoda ujedno su i prvi nositelji žiga HZJZ „Živjeti zdravo“ unutar Leda i, općenito, u smrznutoj hrani. Proizvodima poput ovih, Ledo potrošačima nudi točno one proizvode koji zadovoljavaju potrebe njihova načina života te su u skladu s aktualnim trendovima u svijetu prehrane.

Unutar kategorije ribe lansiran je filet Crvenih bodečnjaka, jedne od najcjenjenijih vrsta bijele ribe, nježna okusa i mekane teksture, s kožom karakteristične crvene boje. Dolazi iz divljeg ulova, bogat je vitaminom D, bjelančevinama i omega-3 masnim kiselinama. Novi filet također nosi oznaku „Živjeti zdravo“ koju Hrvatski zavod za javno zdravstvo dodjeljuje proizvodima vrhunske kvalitete.

Kao predvodnik u inovacijama, Ledo svoj daljnji razvoj vidi u kontinuiranom stvaranju novih proizvoda koji kombiniraju najbolje iz svake kategorije. Tako su nedavno, kao rezultat suradnje, nastale prve kukuruzne Ledolette s ABC sirom, ujedno i jedini takav proizvod na tržištu. Novost je i Ledo savijača s trostrukim punjenjem, ujedno i najveća inovacija na tržištu od lansiranja Okruglica s duplim punjenjem, i to zbog modernog i inovativnog pristupa u samom proizvodnom procesu.

Isti pristup Ledo ima i kad je riječ o sladoledu, gdje kontinuirano predstavlja inovacije. Prošle godine lansiran je Highlife, prvi funkcionalni sladoled sa smanjenim udjelom kalorija, dodatkom proteina te 30 posto manje šećera.

Moderan i inovativan pristup Ledo planira razvijati i u budućnosti, a svoju lidersku poziciju nastavit ćemo učvršćivati novim konceptima proizvoda pridržavajući se najviših standarda u industriji kako bi opravdali dugogodišnje povjerenje i vjernost potrošača koji su glavni generator inovacija u Ledu.

Tekst jea izašao u 92. InStore magazinu.

Nemoj propustiti više ni jednu vijest iz sektora.

Ovdje možeš pronaći što smo sve radili.