Unilever je spreman istražiti proizvode bez kravljeg mlijeka za upotrebu u svom portfelju sladoleda u nadolazećim godinama.
Glasnogovornik Unilevera rekao je za FoodBev da je tim tvrtke za istraživanje i razvoj počeo proučavati tehnologiju precizne fermentacije i kako se ona može koristiti za stvaranje mliječnih proizvoda neživotinjskog porijekla.
U ranoj smo fazi rada sa start-up tvrtkama. U ovom trenutku ne možemo potvrditi na koje će se marke ili tržišta ova tehnologija primjenjivati, rekao je glasnogovornik tvrtke.
Govoreći o akcijskom planu tvrtke za klimatsku tranziciju u rujnu, Roy Horne, voditelj klimatskih mjera u Unileverovoj poslovnoj grupi za sladoled, rekao je:
O kravama treba govoriti, jer su one jednako važne. Oni proizvode mlijeko i vrhnje, koji su odlični za upotrebu kao sastojci sladoleda, ali imaju visok ugljični otisak. Sada vodimo ozbiljne razgovore u našim robnim markama o tome gdje bismo trebali koristiti mliječne sastojke i kako možemo smanjiti ugljični otisak tih sastojaka.
Predstavnik Unilevera rekao je kako se nada da će podijeliti više o planovima tvrtke u sljedećih nekoliko godina.
izvor: IN2B Media
foto: unsplash / Krisztina Papp