Nestléov vegetarijanski i veganski brend Garden Gourmet lansirao je biljnu alternativu foie grasu - Voie Gras - na španjolsko tržište.
Tvrtka će pokrenuti Voie Gras u odabranim trgovinama Carrefour u Kataloniji, Levanteu i Madridu na ograničeno vrijeme, stoji u priopćenju.
Voie Gras je napravljen od biljnih masti, sojinih proteina i drugih sastojaka, kao što su miso, kvasac, tostirane sjemenke sezama, gljive u prahu i aromatično ulje bijelog tartufa.
Proizvod je nastao u Nestléovom centru za istraživanje i razvoj koji se nalazi u Njemačkoj, gdje su razvijene i druge mesne alternative kao što je Sensational Burger.
Početkom 2022. Garden Gourmet lansirao je Vunu, vegansku alternativu konzerviranoj tuni, kao dio svog cilja da konsolidira svoj portfelj povrća u Španjolskoj.
U Garden Gourmetu želimo nastaviti voditi fleksitarijanski način života. Španjolska je drugi najveći potrošač foie grasa na svijetu. Međutim, posljednjih godina njegova se potrošnja smanjila zbog povećane zabrinutosti za dobrobit životinja, između ostalog. U tom smo kontekstu radili na ponudi veganske alternative koja će revolucionirati španjolske stolove ovog Božića, u vrijeme najveće potrošnje, rekao je Ignacio Rosés, direktor kulinarstva u Nestléu u Španjolskoj.
izvor, foto: Garden Gourmet Switzerland